SGK MEMURLARI
08 Eylül 2010, 03:10:42 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Forum   Yardım Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Şeflik Sınavı Hakkında....  (Okunma Sayısı 5572 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sgk
Genel Moderatör
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 15

« Yanıtla #60 : 04 Temmuz 2010, 22:59:26 »

ilk etapta kimse  tebellüğ etmesin bir ay ik ay kadar ve bir yol haritasını ortak oluşturalım .
Sponsor Bağlantı

SgkMemurları
kartal
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 29

« Yanıtla #61 : 05 Temmuz 2010, 10:53:11 »

Arkadaşlar hiç sınav mağduru kimse yokmu? ne yapmayı düşünüyorsunuz.
Hbasbug
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 129

« Yanıtla #62 : 06 Temmuz 2010, 16:42:08 »

buğünlerde  şeflik sınavı açılsa bizim haklarımız mahfuz kalır.Zaten 2008/şeflik sınavından sonra hemen ikinci bir sınav açılmalıydı.o zaman itiraz hasıl olmazdı.imdi kurum başkanlığı itiraz edenler ve kaybedenler için hemen bir sınav açmalı.
aysay
Genel Moderatör
Acemi Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 9

« Yanıtla #63 : 06 Temmuz 2010, 17:13:50 »

bu saatten sonra neyin garantisi var..hadi girdin kazandın..yine başka ile gitmeyecekmisin..bana olduğum yerin garantisini verebiliyorlar mı?
KAAN
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 4

« Yanıtla #64 : 08 Temmuz 2010, 15:59:26 »

şeflikleri geri aldıktan sonra merkez müdürlüğü sınavı açarlarsa şaşırmayın. her şey beklenebilir.
denizz
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 1165

« Yanıtla #65 : 08 Temmuz 2010, 16:58:47 »

şeflikler geri alınmaz sanırım arkadaşlar mahkemeye veren arkadaşı ikna etmişler davasından vazgeçecekmiş.
YILDIRIM
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 540

« Yanıtla #66 : 10 Temmuz 2010, 16:42:55 »

iptal davalarında anlaşma olamayacağını söyleyen hukuk görüşleri var. Hukukla ilgili sitelerde örnekleri var.
suheyla
Genel Moderatör
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 537

Mazluma Yunus, zalime Yavuz gerek

« Yanıtla #67 : 12 Temmuz 2010, 10:15:18 »

arkadaşlar verilen karar bir tek dava açan kişiyi etkileyen bir husus olmadığı için kararın takibini dava sonucunda menfaati bulunan diğer kişiler de yapabilir...bu konuda danıştay kararı da var, hatta çeşitli görüşler...Onlardan biri şöyle:

" İptal kararının üçüncü kişileri etkiliyebilmesi için , iptal edilen kararın genel nitelikte bir karar olması gerekir. İptal edilen karar davacıdan başka kişileri de ilgilendirecek nitelikte ise, davada taraf olmayan fakat iptal edilen kararla ilgisi bulunan üçüncü kişileri de etkiler. Örneğin elek. tarifesinin iptalinden yalnız davacı değil dava açmamış olan diğer abonelerde yararlanır. İptal edilmiş bir karara karşı , ilgili diğer kişilerin dava açmasına gerek yoktur. "
(A. Şeref GÖZÜBÜYÜK, Yönetsel Yargı 1996 sh: 217)

Ancak verilen karar sınavın iptali yönünde...Yani kararı davacı yerine alıp birbaşkası idareye verse sınavı iptal edecekler ve bu arada temyiz edecekler ve mahkeme verdiği kararda idareye nasıl davranması gerektiğini söylememiş...Buna göre puanları yeniden mi değerlendirirler, yoksa önceki şeflerin şefliğini geri alıp yeni bir sınav mı yaparlar burası idarenin takdirinde... yeniden değerlendirme yapılacaksa, başarı sırası yeniden belirlenecekse yanlış sorulardan dolayı sınavı kazanabilecek durumda olan arkadaşlar da kararı bir dilekçe ekinde  idareye sunabilir, yok şeflikleri iptal ederek yeni sınav yapacaklarsa zaten yakınlarda bir sınav olacak söylentileri var...önceki şefler yazık unvanlarını ellerinden almaya yani buna sebep olmaya gerek yok derim..

Bana Karşı 1 Dürüst olana ben 5 kat dürüst olurum, Bana karşı Belirsiz Olana, Çamura Yatana; çok sinirlendirilirsem -- vicdani değerlerime göre adına kısas dendiği için -- ben de çok rahat Belirsiz Olurum….Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur Efem
YILDIRIM
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 540

« Yanıtla #68 : 12 Temmuz 2010, 11:21:17 »

Konu ile ilgili Kurumun net bir açıklaması hala yok. İşin ilginç tarafı İl Müdürlüklerindeki amirlerde konudan haberdar oldukları halde bilmiyormuş gibi yapıyorlar ve bilgi vermiyor. Net bir tavır olmadığı, şeffaflıktan uzak gizli saklı bir durum olduğu için tedirgin olan çok. İnşallah  bu süreç yeni haksızlıklara ve hukuksuzluklara yol açmaz. Şokta
suheyla
Genel Moderatör
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 537

Mazluma Yunus, zalime Yavuz gerek

« Yanıtla #69 : 12 Temmuz 2010, 12:46:16 »

ilave olarak arkadaşlar; mahkeme kararının sondan ikinci paragrafından göreceğiniz üzere "Bu durumda uyuşmazlık konusu sınavda sorulan 32, 49, 50 ve 58. soruların hatalı bulunduğu, davalı idare tarafından da daha önce 3 sorunun hatalı bulunduğu hususu göz önüne alındığında, anılan sınavın tümünün iptali gerektiği sonucuna varılmıştır." diyerek

soruların iptaline karar vermemiş sınavın tümden iptal edilmesine karar vermiş...bu yüzden tahminimce insan kaynakları sınav sonuçlarını ve kazananlar sıralamasını yeniden değerlendirmeyecektir muhtemelen yeniden sınav açması gerekecektir... o nedenle kararı davacı veya birbaşkası farketmez birinin takip etmesi yani bir dilekçe ekinde insan kaynaklarına göndermesi diğerleri açısından bir işe yaramayacaktır...aksine şeflerin şefliklerinin ellerinden alınmasına sebep olacaktır bence...yalnız bu durumun bir istisnası var. şöyle ki:  insan kaynaklarına bu kararı verdiniz, o da danıştaya temyiz etti, danıştay ise davanın sadece  sınavın iptali ile ilgili kısmını bozduğunu, sınav sorularının yanlış olduğu ile ilgili kısmını onadığını açıklarsa yeniden puanlama yapılabilir ve ancak böyle bir durumda KARAR sınavı kazanabilecek durumdayken yanlış sorulardan dolayı kaybedenlerin işine yarayacaktır....sonradan keşke dememek için şuanki şefleri harcamak pahasına danıştay kozumuzu da oynamak isteriz diyenler olursa, kararı davacı istemese de alıp idareye vermek işe yarayabilir

Bana Karşı 1 Dürüst olana ben 5 kat dürüst olurum, Bana karşı Belirsiz Olana, Çamura Yatana; çok sinirlendirilirsem -- vicdani değerlerime göre adına kısas dendiği için -- ben de çok rahat Belirsiz Olurum….Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur Efem
GıRGıR
Genel Moderatör
Kıdemli Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 175

Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz!..

« Yanıtla #70 : 27 Temmuz 2010, 02:59:06 »

Alıntı
İYUK. Madde 28:... Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak otuz günü geçemez...

Kurum zaten temyiz etmiştir. Yürütmeyi durdurma talep etmiş midir, talebi danıştay kabul eder mi? Bilemem.
Ha birde Ali Cingözlük yapıp tebliğ masrafı verillemediyse(!) karar tebliğ edilemediğinden(!) biri hayrına bi tebligat pulu gönderinceye kadar karar öylece bekler.

Not: Kamu hukukçusu arkadaşlara sormak isterim.

İdari mahkeme tüm sınavı iptal etmekle yaklaşık 2 senedir filen görev yapan şef arkadaşların ünvanlarını elinden alarak ülke çapını etkileyecek genel düzenleyici bir işlem yapmış olmuyor mu? Genel düzenleyici işlem yönünden görevli ilk derece mahkemesi danıştay değil midir?

Şöyle ki; İptal kararı ile iptali istenilen idari işlemin tesis edildiği tarihten itibaren ortadan kalkacağı ve o işlemin tesisinden önceki hukuki duruma dönüleceği tartışmasız olmakla birlikte, hukuka aykırılığı yargı kararı ile iptal edilen genel düzenleyici işlemlerinin iptali ile bu genel düzenleyici işleme dayanarak tesis edilen bireysel işlemlerin de bütün hukuksal sonuçları ile ortadan kalkıp kalkmayacağının, genel düzenleyici işleme dayanılarak tesis edilen bireysel işlemlerin uzun süre uygulandığı ve bu süre içinde kişilerin elde ettiği öznel kazanımlarının geri alınmasının mümkün olmadığı durumunda, kamu hizmetinin aksaması ve kazanılmış hak kavramlarına aykırılık oluşturabilecek olması irdelenmeli midir?
Kaldı ki; Bu süre zarfında Şef(İdareci kadro sayılır) kadrosunda görev yapan arkadaşlar ve bu sınav la şef olup vekâleten de olsa Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü olarak görev yapıp türlü sorumlulukları kabul eden arkadaşlar iptal kararı ile bir daha ki sınava kadar görevlendirilemeyeceği için kamu hizmetinde aksaklık-kesinti olmayacak mı?

Arkadaşlar Size zahmet şu olaya bir kafa yorun. Süheyla da birlikte olmak üzere bir çok değerli hukukçu arkadaşın siteyi takip ettiğini biliyorum
Selamlar..

Kız Anadan öğrenir sofra düzmeyi.
Oğlan Babadan öğrenir sohbet gezmeyi.
sgk68
Genel Moderatör
Tam Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 5

« Yanıtla #71 : 28 Temmuz 2010, 16:46:08 »

yeni açılacak şeflik sınavı ile ilgili herhangi bir gelişme yokmu arkadaşlar
cemo
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 1092

« Yanıtla #72 : 04 Ağustos 2010, 09:44:27 »

Arkadaşlar kolay gelsin iptal edilen şeflik sınavı ve yeni açılabilecek şeflik sınavı ile ilgili hiç bilgisi olan yokmu habersiz kalmak insanı karamsarlığa itiyor özellikle başka kurumların görevde yükselme sınav haberlerini okudukça insanın içi buruk bir hal alıyor.Lütfen bilgisi olan biraz aydınlatırsa sevinirim.Tüm arkadaşlara selam.
aysay
Genel Moderatör
Acemi Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 9

« Yanıtla #73 : 04 Ağustos 2010, 17:02:47 »

nerde Ankaradaki arkadaşlar...yoksa herkes mi tatilde?
oğuz
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 529

« Yanıtla #74 : 05 Ağustos 2010, 08:31:25 »

Bizim il müdürü 3 ay sonra şeflik sınavının açılacağını söyledi.
barbaroslu1977
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 526

« Yanıtla #75 : 05 Ağustos 2010, 14:27:00 »

hep öyle diyorlar ama sonuç hüsran
sgk109
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 962

« Yanıtla #76 : 15 Ağustos 2010, 09:02:49 »

Arkadaşlar size tavsiyem sınava herşeyinizi endekslemeyin lütfen, kendinize sıkıntı yaparsınız.SGK burası memuruna değer vermeyen bir kurum memur yada şef yada müdür hiç farketmez.Bak ben 1997 girişliyim halen sınava girecekler listesine giremedim .Başta hırslanıyordum ama şimdi umrumda değil sağlığım herşeyden önemli. Fakülte mezunuyum.Ancak usulsuz bazı işlerin tespiti ve çözümü sonucu sicillerim sınava giremiyecek kadar düşük verildi.Düşünsenize Kurumun zarara girmemesi için elimden geleni yaptım ödül yerine yapmadıkları kalmadı .Oyüzden Kurumumu kınıyorum.Müdüründen tut Müfettişine kadar aynı düzenin yolcuları.Ancak sorunları savcılık kanalıyla çözebildim.Başım dik .Yarın arşı alemde verecek hesabım yok .SGK da mevki umrumda değil.
emre
Yönetici
Kıdemli Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 7

« Yanıtla #77 : 15 Ağustos 2010, 23:20:06 »

Arkadaşlar size tavsiyem sınava herşeyinizi endekslemeyin lütfen, kendinize sıkıntı yaparsınız.SGK burası memuruna değer vermeyen bir kurum memur yada şef yada müdür hiç farketmez.Bak ben 1997 girişliyim halen sınava girecekler listesine giremedim .Başta hırslanıyordum ama şimdi umrumda değil sağlığım herşeyden önemli. Fakülte mezunuyum.Ancak usulsuz bazı işlerin tespiti ve çözümü sonucu sicillerim sınava giremiyecek kadar düşük verildi.Düşünsenize Kurumun zarara girmemesi için elimden geleni yaptım ödül yerine yapmadıkları kalmadı .Oyüzden Kurumumu kınıyorum.Müdüründen tut Müfettişine kadar aynı düzenin yolcuları.Ancak sorunları savcılık kanalıyla çözebildim.Başım dik .Yarın arşı alemde verecek hesabım yok .SGK da mevki umrumda değil.

sgk109 çalışma şevkin kırıldı mı? yoksa aynı tempo da çalışıyor musun?

testide ne varsa dışına o sızarmış...
sgk109
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 962

« Yanıtla #78 : 18 Ağustos 2010, 08:54:29 »

Admin mrhblr.Çalışma şevkim kırılmadı.Aksine daha dürüst daha şevkli çalışıyorum.Mehmet Akifin sözü vardır saye sarıl,hikmete ram ol, yol varsa budur; bilmiyorum başka çıkar yol.Eski türkçe ye göre yazılmış bende orijinalini bozmak istemedim .Bu söz çok hoşuma gidiyor.On numara değil mi?
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Yasal Uyarı

Yasal Uyarı Sitemiz üyelik sistemine dayalı bir forum şeklindedir bu yüzden site  her türlü ziyaretçi ve kullanıcıya açıktır. Kullanıcı ve ziyaretçilerin paylaşacak olduğu yasal olmayan her türlü içerikten ziyaretçi yada kullanıcının kendisi mesuldur. Bu gibi durumlardan kaynaklanan zararlardan dolayı sitemiz yönetimi sorumlu tutulamaz.
TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc