tavsanlı
Yeni Üye
Üye No: 1095
|
 |
« : 19 Şubat 2010, 23:14:19 » |
|
MERHABALAR BEN YENİ ALIMLARDA 4/B LI OLARAK BALIKESIR SGK ATANDIM .SORULARIM SU SGK CALŞMA SARTLARI NAS ILVE İŞGARANTISI NEKADAR VAR İŞTEAN ATILMA OLAYI KOLAYMI GUVENCESİ BİR MEMUR KADAR VARMI SGK CALISANLAR LUTFEN CEVAP İŞTEAN ATIMA YOKTUR DIMII CEVAP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
SgkMemurları |
|
|
tavsanlı
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #1 : 19 Şubat 2010, 23:15:26 » |
|
HER YIL SOZLESME İMZALINYO RDEGILMİ, BIRDE KADROLUYA GECERKEN DIREKT BASLAYABILIYORMUYZ İŞGARANTIISS VAR DEGILMI
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tavsanlı
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #2 : 19 Şubat 2010, 23:22:40 » |
|
4/B LİLER EMEKLI OLABILMI BUKURUMDAN İŞGUVNCESİ NE KADAR VAR
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tavsanlı
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #3 : 19 Şubat 2010, 23:24:23 » |
|
CEVAPLAR YA COOK ONEMLI
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tavsanlı
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #4 : 19 Şubat 2010, 23:25:12 » |
|
MERHABALAR BEN YENİ ALIMLARDA 4/B LI OLARAK BALIKESIR SGK ATANDIM .SORULARIM SU SGK CALŞMA SARTLARI NAS ILVE İŞGARANTISI NEKADAR VAR İŞTEAN ATILMA OLAYI KOLAYMI GUVENCESİ BİR MEMUR KADAR VARMI SGK CALISANLAR LUTFEN CEVAP İŞTEAN ATIMA YOKTUR DIMII CEVAP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
muhsin
Yeni Üye
Üye No: 721
|
 |
« Yanıtla #5 : 19 Şubat 2010, 23:50:48 » |
|
isten atılma yok. ama üvey evlat olacaksın. çalışma şartları çok ağır. Balıkesir çok yoğun. iş başı sözleşmelilerin çoğu yeniden atanıp gidiyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tavsanlı
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #6 : 20 Şubat 2010, 00:04:25 » |
|
HR SENE SOZLESME İMZLAYACAZ YANİ İŞTEN ATILM AYOK DEGİLMİ HOACAMM İŞZ KALMAYALIMDAALLH GSTERMESIN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Editör
Yönetici
Kahraman Üye
|
 |
« Yanıtla #7 : 20 Şubat 2010, 00:24:31 » |
|
çok göze batmazsanız buradan emekli olabilirsiniz.yinede aldığınız puan sizi kadrolu atamaya yetecek düzeyde ise veya yükseltme şansınız varsa biraz daha çalışın . bu sözleşmeli personelde işten atılma işi ; bir kazan çorbanın içine atılan taş gibi her aldığınız kaşıkta aklınıza gelirya aynen öyle belki, taki çorba bitinceye kadar ( emekli oluncaya kadar ) kimbilir hiç gelmez kazanın dibinde kalır ya nasip.Sen eğer temiz bir çorba içeyim dersen biraz daha çalış . size başarılar . HR SENE SOZLESME İMZLAYACAZ YANİ İŞTEN ATILM AYOK DEGİLMİ HOACAMM İŞZ KALMAYALIMDAALLH GSTERMESIN
|
|
|
|
|
|
Edeple gelen , Hürmetle gider.
|
|
|
tavsanlı
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #8 : 20 Şubat 2010, 23:51:03 » |
|
bugune kadar atılan olmuşmuyaa cevap işgarntııs yokmuu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emre
Yönetici
Kıdemli Üye
Üye No: 7
|
 |
« Yanıtla #9 : 21 Şubat 2010, 00:55:36 » |
|
bugune kadar atılan olmuşmuyaa cevap işgarntııs yokmuu
kadrolu memurun sahip olduğu bütün haklara sahipsin, sadece tayin olayı hariç. sözleşmelileri çakılı kadro gibi düşünüyorlar.
|
|
|
|
|
|
testide ne varsa dışına o sızarmış...
|
|
|
köylü
Yeni Üye
Üye No: 376
|
 |
« Yanıtla #10 : 21 Şubat 2010, 14:32:53 » |
|
farz edelim 10 kişi atılmış 1000 kişden yok öyle birşeyde napcan ? girmicen mi kendini hep 10 kişinin içindemi görecen get en yakın bir müdürlükte işe başla  bugune kadar atılan olmuşmuyaa cevap işgarntııs yokmuu
|
|
|
|
|
|
harabat ehlini hor görme zakir, defineye malik viraneler var.
|
|
|
2626
Acemi Üye

Üye No: 604
|
 |
« Yanıtla #11 : 25 Şubat 2010, 10:00:31 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tavsanlı
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #12 : 27 Şubat 2010, 19:16:39 » |
|
yorumlarr arkadaslarr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
myokus
Genel Moderatör
Tam Üye
|
 |
« Yanıtla #13 : 27 Şubat 2010, 19:50:42 » |
|
Sevgili tavşanlı Burada yorum yapılacak bir şey yok. Sen de ben de 657 nin 48 maddesindeki şartlara hazi olduğumuz için bu kurumda çalışmaktayız. Ancak benim atama işlemim idare hukukuna tabi iken senin işe başlaman özel hukuka tabi. Tabi özel hukuka tabi derken buradan anlaşılması gereken sözleşme serbestisidir. Nedir sözleşme serbestisi ; ben şart işlemle(önceden belirlenmiş tarafın seçme hakkı olmayan) atanırken sen subjektif işlemle atanmaktasın ,yani sözleşmede hangi hallerde işle ilişiğinin kesileceği belli. Sözleşmeli personel memur veya işçi olmayan personeldir. Siz ne memursunuz ,ne de işçi. Siz sözleşmelisiniz. Haklarınız ve özgürlükleriniz sözleşmenizde yazılı olduğu gibidir. Yani ne 657 ne de ş kanununa tabi bir durumunuz mevcut değil. Emekli ikramiyeniz yok,kıdem tazminatıniz yok. İş güvenceniz yok. Sözleşme ihlalinde işe son .... Bu yüzden imza attığınız sözleşme metnini okumuşsanız burada tartışılacak bir şey de yok.
|
|
|
|
|
|
Devlet adil olduğu müddetçe güçlüdür.
|
|
|
tavsanlı
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #14 : 27 Şubat 2010, 22:18:26 » |
|
iş guvencesi yokmu yaa işten atlma varı yaniii bukadar baıstmı ya iş guvencesi yok yanii dıken ustundemıyızzz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tavsanlı
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #15 : 27 Şubat 2010, 22:19:14 » |
|
iş guvenceis yokmu yani 4/blınıı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
myokus
Genel Moderatör
Tam Üye
|
 |
« Yanıtla #16 : 27 Şubat 2010, 22:43:29 » |
|
Güzel insan sözleşmeni oku sözleşmeye riayet ettiğin müddetçe bir problem yok. Tabi ilerleyen yıllarda koşullar değişti seninle işimiz kalmadı denilip sözleşme iptali ile karşılabilirsin. Bu yüzden kadroya kapak atmaya çalımak doğru bir yol olur..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GıRGıR
Genel Moderatör
Kıdemli Üye
Üye No: 175
Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz!..
|
 |
« Yanıtla #17 : 28 Şubat 2010, 00:00:31 » |
|
Sayın tavsanlı; Sözleşmenin feshi için işleyeceğiniz suçlarda kasıt veya devamiyet aranır. Alacağınız disiplin cezaları yönünden İdari Yargıya mutlaka başvurun ve hakkınızı kollayın. Kurum haklı sebep göstermeden (personel ihtiyacının sona ermesi vs.. ki ben buna gülerim) tek taraflı sözleşmenizi fesih edemez. Kaşının üstünde gözün var, maaşına zam işine son devri bitti. Her halükârda: bir yandan hakkınızı itinayla gözetip bir yandan amirlerce sevilen memur olmanız lazım. İşiniz biraz zor uzun lafın kısası. Aşağıdaki linkleri inceleyin biraz yüreğiniz hafiflesin. Selamlar.. http://www.turkburosen.org.tr/modules.php?name=News&file=article&sid=1860http://www.turkburosen.org.tr/modules.php?name=News&file=article&sid=1839
|
|
|
|
|
|
Kız Anadan öğrenir sofra düzmeyi. Oğlan Babadan öğrenir sohbet gezmeyi.
|
|
|
myokus
Genel Moderatör
Tam Üye
|
 |
« Yanıtla #18 : 28 Şubat 2010, 00:36:32 » |
|
İdare her koşulda sözleşmeyi feshedebilir(haklı sebep diye bir şey yok). Tazminatınızı öder ilişiğinizi keser. Siz de iş mahkemesine kadar gidersiniz.. İş mahkmesi işe iade kararı verse bile idare sizi almayabilir. Ben tazminatı göze aldıktan sonra sizle bir dakika çalışmam,objektif gerçekler mevcut. Siz lavaboya gittiğiniz için görev yerinizde yoksunuzdur ,tutanak tutturum işi savsaklamaktan sözleşmeyi feshederim. Sigara içmek için dışarı çıkmışsınızdır işi savsaklamaktan görev yerini terkten tutanak tutturur sözleşmeyi feshederim. Velhasıl idare kafayı taktı mı haklı sebebi yaratır. İdeal hukuk böyle mi olur? Asla.Ancak gerçeklik bu. Türk hukukunda özel sözleşmeler genel çerçeve ile borçlar kanununda düzenlenmiştir. Hiçbir gerçek veya tüzel kişi karşısındaki ile sözleşmeyi idame ettirmeye zorlanamaz (idare hukukunda bunun karşılığı uyarlamadır-sözleşme ya yeni şartlara göre düzenlenir veya feshedilir-ancak ortada bir idari sözlşeme yok bu durumda.). Bu yüzdendir ki aynı kanunda tazminat düzenlenmiştir....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GıRGıR
Genel Moderatör
Kıdemli Üye
Üye No: 175
Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz!..
|
 |
« Yanıtla #19 : 28 Şubat 2010, 07:18:19 » |
|
Mehmet konuyu eksik incelemişsin.
Herşeyden önce sözleşmenin feshi İdari Karar tahsisi içerdiğinden İptal davası gerektirir. İşe iade için görevli mahkemeler İdari Mahkemelerdir. Olayın adli yargıda görüleyemeyeceği Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, 1999/6601 E.N , 1999/8645 K.N. kararında açıkça (Uyuşmazlık Mahkemesi Esas ve Kararını hatırlayamadım) açıkça belirtilmiş.
İşe iade konusunda; Ben daha yürütmeyi durdurma vermeyen yargı kararına rastlamadım. Gören, bilen göndersin..
Amirin kişisel sebeplerle 4/B'li personelin ekmeği ile oynama meselesine gelince;
Disiplin yönünden 657 Sayılı Kanun madde 125 ve devamına tabiler. Bir suça iki ceza yok. Örneğin Aylıktan kesme cezasına cezasına ilaveten sözleşmede verilen maddi hakların kesilemeyeceğine dair yargı kararları var.
Bu arada, ben 4/B'li kardeşlerimize gidin Müdürünüze kafa atın demiyorum. Durumlarının farkındalar. Ama bu kadar çaresiz, bu kadar bedbaht da değiller.
Senin dediğin şekilde burdaki Tarım İl Müdürü takmış 4/B'li bir gence. Çocuk temiz çalışkan bir genç(Çoğu sözleşmeli Personel gibi). Olayın farklı boyutları olduğu için Tarım, Büro, Diyanet, Sağlık, Eğitim kısacası ildeki tüm şube yönetimi toplandık 23 kişi elimizde koca bir çiçekle Müdürün çayını içmeye gittik. Sivil toplumun gücünü (en fazla haftada bir kurum önünde basın açıklaması yapar olmadı yumurtayla adamın arabasını boyardık ^_^) tatlı lisanla anlattık. Adaletli davranmanın faziletlerinden bahsettik ve saygıyla çekildik. Delikanlıda biraz kendine dikkat etti olay kapandı gitti.
Bak kardeş; bu devirde hiçkimse, kimsenin ekmeği ile durduk yere oynayacak değil. Havadan sudan sebeplerle işinden edilen adamın mazallah gözünü kan bürür.
Diyeceğim şu;
Kamuda çalışan personelin A,B,C,D,F diye ayrıştırılmasına kökten karşıyım. Fırsatını bulunca kadroya geçsinler. Ama 4/B'li oldu diyede adamlar mezara girmedi. Onlardan ricam gözlerinin önüne baksınlar biraz da uyanık olsunlar.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 28 Şubat 2010, 07:32:31 Gönderen: GıRGıR »
|
|
Kız Anadan öğrenir sofra düzmeyi. Oğlan Babadan öğrenir sohbet gezmeyi.
|
|
|
suheyla
Genel Moderatör
Kıdemli Üye

Mazluma Yunus, zalime Yavuz gerek
|
 |
« Yanıtla #20 : 28 Şubat 2010, 07:50:48 » |
|
sözleşmeli arkadaşlara önemli nasihatim sendikalara çok güvenmeyin nasrettin hocanın fil fıkrasında olduğu gibi mazallah her an birlikte gidiyorum sanırken bi başınıza kalabilirsiniz... hatta sendika sempatisi yüzünden idareyle hiç olmadık sebeplerden uyuşmazlığa düşebilirsiniz... mümkünse hiç sendikalı olmayın... sendika yöneticileri de insan sonuçta, uyuşmazlığa düştüğünüz amiriniz yakını olabilir veya ona karşı sizi savunması menfaatine ters geliyor olabilir, hatta üyeleri arasında bile seçim yaparlar çoğunlukla, kiminle çok ilgilenirlerse çok ses getirir, reklam yaparlarsa, onla ilgilenir, tüm mesailerini ona harcarlar diğer üyeler de sadece aidat ödemek için ihtiyaç duyulan aidat kaynaklarıdır...üyeyi kendi kaderine terk ederler, umurlarında mıdır? ... hatta sizinle uzaktan yakından alakası olmayan bir suçtan suçlanırsanız sendikam yanımda, o bana inanıyor, mutlaka itiraz eder rahatlığına kapılmayın, aksine seni suçlu bulanlar güruhuna, imza atarak o da katılır sözün özü buna benzer birçok sebepten yalnız kalırsanız şaşırmayın... ağrımamış başınıza durduk yere niye desmal bağlayasanız... sakın derim, sendika yönetiminde bir arkadaşınız, yakınınız yoksa sendika olayına hiç girmeyin... Kişisel kanaatim bu yönde... aksini düşündürecek bir uygulamalarına rastgelmedim henüz... GıRGır arkadaşın anlattığı Olayın farklı boyutları olduğu için Tarım, Büro, Diyanet, Sağlık, Eğitim kısacası ildeki tüm şube yönetimi toplandık 23 kişi elimizde koca bir çiçekle Müdürün çayını içmeye gittik. Sivil toplumun gücünü (en fazla haftada bir kurum önünde basın açıklaması yapar olmadı yumurtayla adamın arabasını boyardık ^_^) tatlı lisanla anlattık. sendika uygulamaları ya çok nadir, ya ilgilendikleri kişi sendika için anlamlı sayılabilecek derecede kodaman ya da tamamen reklam amaçlıdır... dara düştüğünüzde aynı hassasiyeti sizin için de gösterebileceklerine sakın güvenmeyin, her üye ile aynı şekilde ilgileniliyor yanılgısına da sakın kapılmayın...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 28 Şubat 2010, 13:04:43 Gönderen: suheyla »
|
|
Bana Karşı 1 Dürüst olana ben 5 kat dürüst olurum, Bana karşı Belirsiz Olana, Çamura Yatana; çok sinirlendirilirsem -- vicdani değerlerime göre adına kısas dendiği için -- ben de çok rahat Belirsiz Olurum….Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur Efem
|
|
|
myokus
Genel Moderatör
Tam Üye
|
 |
« Yanıtla #21 : 28 Şubat 2010, 20:08:27 » |
|
Yakışıklı bir konu,kafa yormaya değer.... Arada ince bir çizgi mevcut,nedir o ? İdare ile yapılan bu sözleşme özel şözleşme mi(kanım özel sözleşme-eşitler arası bir ilişki mevcut- ama emin değilim) idari sözleşme mi ? Eğer özel sözleşme ise benim dediğimi yok eğer idari bir sözleşme ise gırgırı takip et. Ancak sözleşme imzalanana kadar özel karakterli imzadan sonra ise idari karakterli bir sözleşme görünümü ağır basmakta. Du bakalım bir kaç gün kafa yoralım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
myokus
Genel Moderatör
Tam Üye
|
 |
« Yanıtla #22 : 04 Mart 2010, 22:38:16 » |
|
Sözleşme iki tarafa da karşılıklı borç yükleyen bir sözleşme,özel hukuka tabi olarak kuruluyor. Ancak daha sonra taraflardan biri idare olduğundan sözleşme idari yargıya tabi oluyor (idarenin özel sözlşemleri-ki bu da idari yargıya tabi). Disiplin ,tazminat ve ilişik kesme davaları idari yargıda görülüyor.
Aslında üç dört istisna dışında idarenin taraf olup da sorunun adli yargıda çözüldüğü hadise de pek yok. Onlar da kamulaştırma bedeline itiraz,icra memurlarının kusurlu davranışından devlete açıklacak davalar,tapu sicilinin yanlış tutulmasından doğan davalar ve fiili yol..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vkoz24
Yeni Üye
Üye No: 128
|
 |
« Yanıtla #23 : 28 Temmuz 2010, 15:43:10 » |
|
SGK İCRA MEMURLARI YÖNETMELİĞİ NE DURUMDA BİLEN VARMI ARKADAŞLAR
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakanfeyz16
Yeni Üye
Üye No: 1066
|
 |
« Yanıtla #24 : 11 Ağustos 2010, 16:57:40 » |
|
AYNEN ARKADAŞLAR İCRA YÖNETMENLİĞİ HAKKINDA BİR BİLGİSİ OLAN VAR MII;GETİRİSİ NE GÖTÜRÜSÜ NE NE ZAMN CIKACAKK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karaçam
Yeni Üye
Üye No: 984
|
 |
« Yanıtla #25 : 13 Ağustos 2010, 15:14:23 » |
|
Arkadaşlar yönetmelik memurnet var uzun diye kopyalamadım..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|