SGK MEMURLARI
05 Eylül 2010, 07:42:53 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Forum   Yardım Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Taşra Şefleri Genel Müdürlük Şeflerinden Daha Bilgili  (Okunma Sayısı 140 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
muhalif
Genel Moderatör
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 176

« : 03 Şubat 2010, 15:50:45 »

Aynen efendim, yakinen müşahade ettim ki Taşradak şeflerimiz Genel Müdürlük Şeflerinden daha bilgili ve işlerine hakimler Genel Müdrülük Şefleri malesef konuya hakim değiller .5510 'nu hazırlayan Genel  Müdürlük elamanları mesela 12 sayfa tutan bir yurtdışı borçlanma işlemleri genelgesi çıkartıyorlar çıkarttıkları genelgede ne kadar açık varsa siz hesap edin tam 25 sayfa yani asıl genelgenin 2 katı da TERETTÜD HASIL OLUNAN KONULAR diye birde bilmişlik havasıyla yeni genelgeler gönderiyorlar .Bu ne perhis bu ne lahana turşusu birde SGK düzelecek öylemi? yazdığın 12 sayfaya 25 sayfa terettüd oluşturuyorsan  nasıl hala orada rahat rahat oturuyorsun anlaşılır bir şey değil. kanun açık olur öyle kanun maddesinde terttüd olurmu eğer terettüd varsa bu şu demektir a şahsına farklı b şahsına farklı bir uygulama böyle bir saçmalık olabilir mi?demokratik haklarım  gereği  kınıyorum
Sponsor Bağlantı

SgkMemurları
suheyla
Genel Moderatör
Kıdemli Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 537

Mazluma Yunus, zalime Yavuz gerek

« Yanıtla #1 : 03 Şubat 2010, 17:08:27 »

sayın muhalif güzel bir konuya değindiniz...Genelgeler oluşturulurken sadece konunun uzmanları olduğu sanılan kişilerden değil, hukukçular, uygulayıcılar...vs.den oluşturulan  karma komisyonlarca hazırlanırsa kanunun sözüne ve ruhuna daha uygun olur ve okunan metinden çıkan ilk anlam ne ise o anlaşılır, mesela bir cümlede kullanılan "ve" bağlacı öncesinde ve sonrasında gelen koşulları aynı anda ararken, "veya" bağlacı bunlardan birinin yeterli olduğu anlamına gelir... Küçücük bir bağlaç nasıl ki cümlenin anlamında köklü farklılıklar yaratıyorsa hazırlanan genelgelerde de buna benzer inceliklerin yoksunluğu her tür insiyatife açık, zaman zaman kurum aleyhine, kanundaki gizli ve açık boşlukların kötüye kullanılmasına elverişli hale gelebilecektir... bu durum da açıkları bilenler lehine, bilmeyenler aleyhine fırsat eşitsizliği yaratacaktır haliyle...

Yanlışım varsa düzeltin lütfen ancak sayın muhalifin bahsettiği hususun şu an SUT(Sağlık Uygulama Tebliği) ve ilavelerinde de olduğunu sanıyorum. En son 2008 yılında önceki SUT tümden yürürlükten kaldırılmış ve sonrasında durmadan onlarca ekler ve ilavelerle genişletilmeye çalışılmış, bu yüzden de  personel durmadan SUT u takip etmek durumunda kalmış, yetişebildiği kadarıyla iş ve işlemler yürütülmüş. Oysa işlemleri bu şekilde yürütmek yerine yine merkezde oluşturulacak takım veya gruplarla SUT ve ekleri son güncellenmiş haliyle bir araya getirilerek sürekli internet sitesinde yayınlansa, işlemler de daha sağlıklı ve yorumlama, derleme konularında duraksamaya vermeden yürüyecektir, zira memurun sık periyotlarla her yeni mevzuatı takip edebilmesi, eskiye uyarlaması, yorumlaması, yine  bu sıklıkta kapsamı değişen bir tebliği eksiksiz uygulayabilmesi, diğer bir deyimle dedektiflik yapabilmesi zaman kaybı ve eksik anlaşılan yerlerin yanlış uygulanması sonucunu doğurmaktan başka işe yaramaz...

Bana Karşı 1 Dürüst olana ben 5 kat dürüst olurum, Bana karşı Belirsiz Olana, Çamura Yatana; çok sinirlendirilirsem -- vicdani değerlerime göre adına kısas dendiği için -- ben de çok rahat Belirsiz Olurum….Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur Efem
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Yasal Uyarı

Yasal Uyarı Sitemiz üyelik sistemine dayalı bir forum şeklindedir bu yüzden site  her türlü ziyaretçi ve kullanıcıya açıktır. Kullanıcı ve ziyaretçilerin paylaşacak olduğu yasal olmayan her türlü içerikten ziyaretçi yada kullanıcının kendisi mesuldur. Bu gibi durumlardan kaynaklanan zararlardan dolayı sitemiz yönetimi sorumlu tutulamaz.
TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc