SGK MEMURLARI
05 Eylül 2010, 07:02:23 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Forum   Yardım Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: performans ödemesi ve ek ödeme davaları.  (Okunma Sayısı 932 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SGKVHKİ
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 834

« : 26 Ocak 2010, 23:07:44 »

arkadaşlar biliyorsunuz sgk performans ve ek ödeme konusunda kazanılmış bir dava bulunmakta. bu arkadaşın parasını aldığı söyleniyor yaklaşık 15.000.-tl. bu konuda neler düşünüyorsunuz dava açmalımıyız açarsak dilekçemiz nasıl olmalı sizce yardımcı olan olursa sevinirim.
Sponsor Bağlantı

SgkMemurları
myokus
Genel Moderatör
Tam Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 1032

« Yanıtla #1 : 26 Ocak 2010, 23:33:18 »

Açılmış bir dava mevcut,ancak yapılan ödeme vs spekülasyon. Dava en son bölge idare mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere karara bağlandı. Burada talep edilen şey bir şahsi hak ,iptale tabi bir durum mevcut değil.
İdare hukukunda üç tür dava düzenlenmiştir,iptal,tam yargı(tazminat),tahkim yolu öngörülmeyen imtiyaz sözleşmeleri.... Bu davalardan iptal davasının açılabilmesi için menfaat ihlali gerekir. Menfaatinin ihlal edildiğine inanan her ilgili SÜRESİNDE dava açma hakkına sahiptir. Peki süre ne zaman başlar. Süre tebliğle veya resmi gazete yapılan ilanla başlar ve ilan tarihinden itibaren 60 gün içinde dava açılmadığında dava hakkı düşer.
Bir de idari yargıda ZIMNI RED düzenlenmiştir. Nedir zımnı red,idare bir işlem tasarrufunda bulunur ,ilgili işlemi öğrendiği(menfaati de ihlal ediliyorsa) tarihten itibaren 60 gün içinde idareye başvurur. İdare 60 gün içinde ilgiliye KESİN OLMAYAN bir cevap verdiği taktirde ilgili isterse bunu red sayıp dava açabilir isterse kesin olmayan bu cevaptan itibaren idarenin kesin olan cevabını bekler -gelen/gelmeyen- cevaba göre 6 ayın bitim tarihinden itibaren 60 gün içinde davasını açabilir.

Konuyu böyle genel çerçeveyle anlattıktan sonra işin esasına gelmek gerekirse....
Ek ödeme yönergesine dava açma süresi bitmiş durumdadır. İdareye rega da yayım tarihinde başvurup kesin omayan bir cevap alıp 6 aylık süreyi bekleyip de sonra dava açan arkadaşların davaları kuvvetle muhtemel hüküm safhasına gelmiştir.
Yani açmayı düşündüğünüz dava idare mahkemesi tarafından ilk incelemede esasa girilmeden usulen süre yönünden reddedilecektir.

Performansa gelmek gerekirse ,idare hukukunda idareye taktir yetkisi tanınmıştır. Ayrıca idarenin tüm işlemlerinin hukuka uygunluğu ve kamu yararı temelli olduğu göz önüne alındığında,performans ödemesine karşı açılacak bir davanın da müspet bir sonuç vereceğinden emin değilim. Bu yüzden bu gibi bir durumlarda doğru düşünmek usul ekonomisini ve mahkemelerin zaten aşkın iş yükünü daha da artırmamak için ,idare yapılmış bir başvuru ve idarece verilmiş/verilmemiş bir cevap ve ya kesin olmayan bir cevap mevcut değilken davaya kalkışmak cebinizden 120 TL götürmek dışında bir yarar sağlamaz.....

Devlet adil olduğu müddetçe güçlüdür.
suheyla
Genel Moderatör
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 537

Mazluma Yunus, zalime Yavuz gerek

« Yanıtla #2 : 27 Ocak 2010, 11:53:35 »

Editör kardeş bak hukuk yalamış bi arkadaş daha katıldı aramıza, Hukuk köşesine gel onu da mod yapak  Gülümseme kardeş kardeş götürürük işi baksana idare hukukuna süper hakim arkadaş... tebrik ederim  thumbup

Bana Karşı 1 Dürüst olana ben 5 kat dürüst olurum, Bana karşı Belirsiz Olana, Çamura Yatana; çok sinirlendirilirsem -- vicdani değerlerime göre adına kısas dendiği için -- ben de çok rahat Belirsiz Olurum….Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur Efem
myokus
Genel Moderatör
Tam Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 27 Ocak 2010, 12:40:19 »

Teşekkür ederim iltifatınıza ,utandım. Yolunuz,yüreğiniz gibi aydın olsun...

suheyla
Genel Moderatör
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 27 Ocak 2010, 12:50:19 »

rica ederim, iltifat değil tastamam aklımdan geçenlerdi söylediklerim. ben teşekkür ederim...  Göz Kırp

Bana Karşı 1 Dürüst olana ben 5 kat dürüst olurum, Bana karşı Belirsiz Olana, Çamura Yatana; çok sinirlendirilirsem -- vicdani değerlerime göre adına kısas dendiği için -- ben de çok rahat Belirsiz Olurum….Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur Efem
GıRGıR
Genel Moderatör
Kıdemli Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 175

Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz!..

« Yanıtla #5 : 27 Ocak 2010, 16:13:33 »

Performans ve ek ödemelere ilişkin talep ve açılan davalarda hukuki yarar görmemekle birlikte belirtmek isterim;

2577 Sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun (İYUK) 12. maddesine göre  İlgililer haklarını ihlal eden bir idari işlem dolayısıyla Danıştay’a ve idare ve vergi mahkemelerine doğrudan doğruya tam yargı davası veya iptal ve tam yargı davalarını birlikte açabilecekleri gibi ilk önce iptal davası açarak bu davanın karara bağlanması üzerine, bu husustaki kararın veya kanun yollarına başvurulması halinde verilecek kararın tebliği veya bir işlemin icrası sebebiyle doğan zararlardan dolayı icra tarihinden itibaren dava süresi içinde tam yargı davası açabilirler...” hükmü ve yine aynı yasanın 13. Maddesinin birinci fıkrasına istinaden   “İdari eylemlerden hakları ihlal edilmiş olanların idari dava açmadan önce, bu eylemleri yazılı bildirim üzerine veya başka suretle öğrendikleri tarihten itibaren bir yıl ve her halde eylem tarihinden itibaren beş yıl içinde ilgili idareye başvurarak haklarının yerine getirilmesini istemeleri gereklidir. Bu isteklerin kısmen veya tamamen reddi halinde, bu konudaki işlemin tebliğini izleyen günden itibaren veya istek hakkında altmış gün içinde cevap verilmediği takdirde bu sürenin bittiği tarihten itibaren, dava süresi içinde dava açılabilir.” hükmü gereği kişi iç yolları tükettikten sonra mahkemeye başvurulabilinir. 

Kişi bunun için geriye dönük 5 yıllık dönemde üzerinde hak iddia ettiği meblağlar ile belirli bir miktar manevi tazminat isteyebilir.

İnsan Kaynakları Daire Başkanlığının 2009/16 sayılı e-postası kuvvetle muhtemel tebliğ tarihinden önce kuruma müracaat edenlerin dilekçelerine tek tek cevap vermemek ve talepleri zımni redde (idari makamın sükutu)  sokmamak amacı ile yayımlanmıştır.

İşin esasına gelince;

Söz konusu dava dosyasını inceleme fırsatım oldu. Tabiri caizse kurumun savunmasında önemli zaaf var. Kararda ise muğlak ifadelerle ek ödeme usul ve esasları sıralanmış ve fazla hariç diğer istemler kabul edilmiş. Anayasadaki Eşitlik ilkesine atıf yapması muhtemel. Öyle yada böyle; dava temyiz aşamasında sanırım.

Bundan sonra dava açacak personel ek ödemeye ilişkin Eşitlik İlkesine istinaden zor kazanır. Konu ile ilgili yasa var. Ama kurumumuzun kanayan yarası olan Performans Ödemelerindeki adaletsizlikten 3~5 kuruş tutturulur belki.

2009/Kasım ayında diğer Müdürlüklerdeki arkadaşlara yaptığım birkaç bilgilendirme sonucu davayı açan Ali Rıza bey birkaç kez kendini aramamı istedi. Açtım görüştüm.
Adamı Polatlı’ya sürmüşler. Biraz morali bozuktu haliyle. Anlam veremiyorum ama inatla sendikaları suçluyordu.
Israrla herkesin bir an evvel dava açmasını istiyordu. Kurum davaya boğulursa belki işler düzene girer diye düşünüyor herhalde. Birde sendika kuracakmış(!). Bu adamın GıRGıRını geçerdim ama acıyorum haline.

Kazanılacağına dair öyle emidiki kendinden, araştırmama rağmen ben bile tereddüte düştüm. Gerek usul, gerek esası ilde bulunan sendika avukarı, sendika genel merkez yönetim ve avukatları hatta ahbaplığım olan iki kurum avukatı ile uzun uzun görüştüm. Nafile, iyi haber yok..

Velhasıl kelam; Ek ödemeler Yönetim Kurulu kararı ile çıkıyor. Boşu boşuna bu kadar çok dava açan arkadaşlar ek ödemelerin Yönetim Kurulunun iki dudağının arasında olduğunu unutmasınlar.

Yok illa benim param çok açarım  davayı diyen varsa yaklaşık aşağıdaki tutarları öderler.

500,00 TL             (Maktu Vekalet – Duruşmasız)
             140,00 TL             (Harç-Dava değerine göre değişir)
+             40,00 TL             (Tebligat-Pul)
-------------------------------------------------------------
             680,00 TL             TOPLAM

Temyiz edilirse vekalet hariç diğerleri eklenir.

Kız Anadan öğrenir sofra düzmeyi.
Oğlan Babadan öğrenir sohbet gezmeyi.
GıRGıR
Genel Moderatör
Kıdemli Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 27 Ocak 2010, 16:33:50 »

Mehmet Emin arkadaş, siteye ilgini artır biraz. Malum, subjektif yorumlarda bulunanlar var..

Not : Editörüm adı geçenen mod ünvanının verilmesini ivedi rica ederim.

suheyla
Genel Moderatör
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 27 Ocak 2010, 18:30:48 »

sendika kurmayı ben de düşündüm bir ara, ancak sendikayı kurmadan konu ile ilgili mevzuatı çok iyi araştırıp birkaç da taraftar bulmak gerek(asgari 8 olduğunu sanıyorum) Mevcut sendikaların birkaç genel, herkesçe bilinen toplu mağduriyetler hariç memuru idareye karşı desteklediklerine şahit olmadım. Hele sendikaların illerdeki avukatları evlere şenlik o kadar ilgililer ki sendika üyeleriyle, az daha çabalasalar kanat takıp uçacaklar... yani sendikalar o kadar aşmışlar ki kendilerini, memuru bırakmışlar ülke gündemiyle ilgileniyorlar.... süper dahiler!!! aynı işlevi diğer sivil toplum örgütleri de yapıyor, siz önce bir kuruluş amacına hizmet edecek somut şeylerle, özellikle hukuki desteğe ihtiyacı olan memurun bizzat kendisiyle ilgilenin...

GıRGıR
Genel Moderatör
Kıdemli Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 27 Ocak 2010, 18:42:30 »

Bunu etraflıca ayrı konu başlığında konuşmak lazım.

Ülkemizdeki sendika profilini çizmeden önce memur profiline bakmak lazım.

Gerek 4688 sayılı yasa gerek ILO sözleşmeleri gereği sivil toplum örgütü olan sendikalar ülke yönetimine katılmak zorundadır. Sendikacılık kökeni ile doğal muhalefettir. Şüphesiz genel menfaatler özellerle çakıştığında toplumu ve idareyi uyarmak en tabî görevleri.

myokus
Genel Moderatör
Tam Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 27 Ocak 2010, 18:48:23 »

Sevgili gırgır elimden geldiğince burada olacağım. Görevde olmadığım esnada sürekli online olurum. Sendika konusu sıkıntılı hem de bayağı sıkıntılı. Bir dönem  profesyonel olarak yöneticilik yaptım ancak gel görki hiçbir sendika aday memuluğumuzun bittiği gün ettiğimizin yeminin yanında değil. Çıkar ve ideolojiye bürünmüş fikirlerle kimseciklere ses olunamaz. Daha da konuşuruz. Şimdilik iyi akşamlar...

Sancar
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 138

« Yanıtla #10 : 27 Ocak 2010, 20:56:39 »

Hele bir de bu davalar duruşmalı yapılırsa, o zaman dava açanların cebinden yaptıkları masrafa ek olarak;dava vekalet ücreti 1000 TL,  İcra vekalet ücreti 160 TL çıkar ki, memur arkadaşlar için bayağı külfetli olur bu durum.
SGKVHKİ
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 27 Ocak 2010, 21:00:39 »

burdan hukukçu arkadaşlara teşekkür ederim. tabiki idare mahkemeler ve danıştay szökonusu memur hakları olduğu zaman coğuzaman idare gibi karar alırlar, hatta önceleri şahıslar lehine çıkan kararlar sonradan ne hikmetse idare lehine çıkmaya başlar örnek kamu bankaları özelleştirmeleri. ancak bana göre bu davanın mutlak kazanılması lazım neden memurların özlük hakları tamamen 657 sayılı devlet memurları kanunu ile düzenlenir, kanun koyucu eşitler arası eşitsizlik yapma hakkını sgk yönetim kuruluna vermemiştir. temel yasa olan 657 devlet memurları kanunu incelerseniz , örnek olağnüstü hal bölgelerinde çalışan memurlara verilen haklar sadece konunla düzenlenmiştir. yani kanun koyucu mali hakları tamamen kanunla belirlemiş ve kanunla almıştır, tersi bir şeyde mevcut idare hukuku tamamen alt üst eder.bence bu dava kazanılır arkadaşlar açalım lütfen birbirinize yardım edin 150.-tl masrafınız olur karar harcını geri alırsınız kurum harçtan muaf.benden söylemesi.
SGKVHKİ
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 27 Ocak 2010, 21:08:43 »

arkadaşlar hemen 1.000-tl demişler inanmayan 24,12,2009 tarihli resmi gazeteye bakabilirler 500,tl. hem bu parayı karar lehinizde olmaz ise sizden isteseler bile kararı temyize gönderin böylelikle zaman kazanırsınız ama bu dava mutlaka kazanılır kimse korkmazsın. 
SGKVHKİ
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 27 Ocak 2010, 21:11:42 »

keşke idare mahkeme duruşmalı yapsa davayı ama idare mahkeme böyle bir yola kolay kolay başvurmaz çok nadirdir.arkadaşlar bugün cebinizden harcayacağınız 150.tl yarın belkide 15,000-tl olarak dönecek. değmez mi takdir sayın memurlarımızın demedi demeyin başkası aldığında bakakalmayın.
Sancar
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 138

« Yanıtla #14 : 28 Ocak 2010, 14:05:45 »

Yalan değil sevgili kardeşim, bak bakalım Barolar Brliğinin yayımladığı son tarifeye.İdari yargıda duruşmalı işlerde ki asgari vekalet ücreti nedir? Bu davalar çok büyük ihtimal duruşmalı olacak.Temyiz eder zaman kazanırsınız demişsiniz, idari yargı kararları 30 gün içinde yerine getirilir; kurum lehine hükmedilecek vekalet ücretinin tahsili için yapılacak icra takibini temyize gitmek durudurmaz.Ortada henüz emsal bir karar bile mevcut değil,Ankaradaki bir memurun açtığı dava henüz itiraz yolu ile BİM e gönderilmiş ve onanmamıştır.Velevki onaylansa bile diğer idare mahkemelerini bağlamaz.
2626
Acemi Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 604

« Yanıtla #15 : 28 Ocak 2010, 17:39:41 »

YÜREKLİ OLUN ARKADAŞLAR KORKMAYIN MÜCADELE EDİN HAK VERİLMEZ ALINIR. ONURLU MÜCADELE VEREN ARKADAŞLARIMIZIN ŞEVKİNİ KIRMAYALIM.
agm1910
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 1116

« Yanıtla #16 : 04 Mart 2010, 18:45:16 »

Ben performans ödemesinin değil ama ek ödeme davasının kazanılabileceği kanaatindeyim.
Eğer büyükşehir sınırları içerisinde çalışıyorsanız kazanma ihtimalimiz yüksek.

Ben dava açtım.
RTURAN
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 1067

« Yanıtla #17 : 05 Mart 2010, 01:48:02 »

,
« Son Düzenleme: 05 Mart 2010, 19:52:54 Gönderen: emre » Kayıtlı
2626
Acemi Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 604

« Yanıtla #18 : 08 Mart 2010, 12:56:05 »

Utangaç Utangaç
suheyla
Genel Moderatör
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : 08 Mart 2010, 21:09:26 »

Ben performans ödemesinin değil ama ek ödeme davasının kazanılabileceği kanaatindeyim.
Eğer büyükşehir sınırları içerisinde çalışıyorsanız kazanma ihtimalimiz yüksek.

Ben dava açtım.

kardeş yukarda arkadaşların da belirttiği üzere Ek ödeme usul ve esasları ile ilgili iptal davası açma süresi bitmiştir. Ayrıca bu usul ve esasların 6. ve 8. maddeleriyle ilgili sendikalarca açılmış iptal davaları mevcut zaten, çıkacak kararlar olumlu olur ve olaki bu maddeler iptal edilirse tüm personeli bağlayacaktır. Sizin de ayrıca dava açmanıza gerek yoktur açsanız da süre yönünden davanız reddedilir. Dava açmak için harcayacağınız harç paralarına yazık olur...

İptal için dava açma süresi bittiği için iptal davası açılamaz ancak bahsekonu usul ve esaslarda geçen maddelerden birine durumunuz uyduğu halde (yani maddelerde geçen koşulları taşıdığınız halde) idarece tarafınıza ödeme yapılmazsa ancak bu halde önce idareye başvurup, hakettiğiniz halde alamadığınız ödemenin tarafınıza yapılamayacağı şeklinde bir cevap alırsanız buna dayanarak süresinde idare mahkemesine başvurabilirsiniz.

Bakınız:http://www.sgkmemurlari.com/index.php?topic=1789.0;topicseen
« Son Düzenleme: 08 Mart 2010, 21:19:23 Gönderen: suheyla » Kayıtlı

mustafabesizmir
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 1122

« Yanıtla #20 : 09 Mart 2010, 10:33:15 »

Ek ödeme ve performans davası ile ilgili yapılan zaman aşımı yayınlandığı tarihten itibaren 60 gün içinde dava açılması meslesi direk usul ve esasların iptali ile ilgilidir. Bunun dışında idari davalarda 1 yıl ve hakkın doğduğu tarih itibariyle 5 yıl süreleri vardır. Kaldı ki kişiler her ay eşitsiz performans dağıtımı nedeni ile yeniden dava açma haklarını kazanırlar. Bu birazdan hukukun kimden yana yorumlandığı ve haklı olduğunuzu ispatlama ile ilgilidir. Daha önce SES sendikasının kazandığı nöbet ek ödeme davalarında biz zaman aşımını 1 yıl beklerken idare mahkemeleri 5 yıl süre ile bu davaları kabul etti. Yalnız dava sayısı çok olduğunda yargı tutumunu değiştiriyor. Bunu da bilesiniz. 3000 kişinin dava açmasıyla biz de olduğu gibi açılan bir kaç davaya yargı aynı gözle bakmaz. Tam da tersine yargı ve kurum bu bir kaç davayı boğmak isteyecektir. Çünkü, Yargı bu davaları kabul ederse binlerce dava ve iş yükü çıkacaktır. Biraz da bu hakkı arayanların çokluğu davaların ciddiye alınmasını sağlıyor. Biz İzmir'den iki yüzü aşkın dava açtık bu dönemde. Bazı davaları duıruşmalı talep edeceğiz. Ayrıca eşitsiliği belgelendirecek her belge bu davaların kazanılması bakımından önemli. Ama şurası önemli herkez bu davada kendini haklı görse ve dava açmış olsa zaten kurum baştan kaybetmiş olacaktur. Böyle bir birliktelik karşısında kurum zaten geri adım atar. Önemli olan birlikte hareket etmek. Alksi tarkdirde gelecekte temel maaşlarınızın idarecinin iki dudağı arasında belirlenen performans kriterlerine göre verilmesi çok uzak değil. Kolay gelsin.
myokus
Genel Moderatör
Tam Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : 09 Mart 2010, 11:09:25 »

Sevgili mustyafabesizmir.
İdari yargıda düzenlenmiş davalardan iptal davası menfaat ihlalinin öğrenildiği tarihten itibaren 60 içinde dava açılmadığı takdirde dava hakkının düştüğü ve husumetin süre yönünden reddeddildiği davalardır. Burada davaya konu olay İDARİ İŞLEMdir. Bir de tam yargı davası vardır ki burada mutlak suretle İDARİ EYLEM gerekir ve bunda dava süresi eğer bir önkarar gerekiyorsa başvurudan itibaren bir yıl ,herhalde 5 yıl içinde zamanaşımına uğrar.
Hukuk kişiye göre yorumlanmaz somut olaya soyut hukuk kurallar uygulanır, idari davaya konu olabilecek kesin ve yürütülmesi gereken bir işlem olacak buna sebep olan idari bir işlem veya eylem olacak. her ay yeniden dava hakkı doğuyor olasydı bu altmış günlük sürenin ve hukukta genel olarak düzenlenmiş olan hakdüşürücü sürenin hiçbir anlamı olmazdı. Hukuk sistemlidir,her olayın kendine özgü koşulları gözönüne alınarak değerlendirme yapar ,kişiye kuruma göre karar vermez yazılı usul var . Performans olgusu idare hukukunda düzenlenmiş olan takdir yetkisi kapsamanıdadır ve idarenin mahfuz alanındadır ,yargı organları idari işlemlerin yerindelik denetimini yapamaz -en basiti onlarca danıştay kararı olmasına rağmen mülakatların kayıt altına alınmaması-,idare yerine geçip işlem tesis edemez. Bu yüzden bugun açılacak olan bir ek ödeme davası kararın resmi gazetede yayınlandığı 2006 mayıs ayından günümüze onlarca ay geçtiği için süre yönünden reddedilecektir. İzmirdeki olayda davanın kabul edilme nedeni kurum idaresinin kendi bacağına sıkmasıdır. Nasıl oldu burada idare iç sirkü yayınladı ,açılmış dava kişiseldir bu size dava hakkı getirmez diyerekten ,biz de olayı yeni öğrendik edebiyatıyla idareye başvurup ek ödeme istedik ve zımnı red ile dava hakkı doğru. Yani istediğimiz zaman açılmış bir dava değil bu,genel müdürlük kendi kendini ele verdi. Aksi taktirde bir dava hakkımız yoktur.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Yasal Uyarı

Yasal Uyarı Sitemiz üyelik sistemine dayalı bir forum şeklindedir bu yüzden site  her türlü ziyaretçi ve kullanıcıya açıktır. Kullanıcı ve ziyaretçilerin paylaşacak olduğu yasal olmayan her türlü içerikten ziyaretçi yada kullanıcının kendisi mesuldur. Bu gibi durumlardan kaynaklanan zararlardan dolayı sitemiz yönetimi sorumlu tutulamaz.
TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc